Pluszismeret az ötven pluszosoknak

Az ötven év felettiek számára indít Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája elnevezéssel előadás-sorozatot a Zsigmond Király Főiskola.

Diákbiznisz – most még egymás között

Itthon igencsak különlegesnek mondható, úgynevezett utazási taniroda nyílt a Markó utcában.

Új program az M. Telekomtól

Jövő év februárjától ismét indul a Magyar Telekom gyakornoki programja, amelyre szeptember 15.

Külföldön is érvényes tudást ígér az új filmakadémia

Egyre többen akarnak szerencsét próbálni az audiovizuális szektorban. A kameraközeli munkáktól különleges élményt és persze tisztes megélhetést várnak, és keresik, hol nyerhetnének megfelelő képesítést ehhez. Van ilyen, nem is egy.

A külcsín megkerülhetetlen

Perforáció mentén kettétéphető névjegykártya, aminek mindkét felén olvashatóak a válóperes ügyvéd elérhetőségei, szövetdarabra hímzett mobiltelefonszám és cím szabó-varrónőnek vagy éppen élő virággal beültetett névjegykártyatasak, aminek az oldalán látható a kertépítő webcíme – széles a lehetőségek tárháza, ha az ember ma, a korábbinál is kiélezettebb harcban akarja megállni a helyét a szakemberek, cégek közötti versenyfutásban.

 

A sokoldalú nőket díjazza az AmCham

„Egy nőnek a konyhában a helye. A gyermekvállalás egy nő életének talán legfontosabb mérföldköve. Nem minden a munka és a család, a szabadidőt is tartalmasan kell kitölteni. Egy nő maradjon nő.” Helytől és időtől függően sokszor unalomig hallhatók ezek a sztereotip mondatok, ha egy nő karrierje kerül szóba. A vélemények arra világítanak rá, hogy nőként vezető szerepben helytállni többet jelent, mint „csupán” szakmailag sikeres üzletemberként, vállalkozóként vagy akár művészként jól teljesíteni. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) éppen ezt, a sikeres pályához szükséges sokoldalúságot kívánja értékelni az elmúlt év után idén másodszor átadandó Női Kiválósági Díjjal. Olyan nők munkáját és életét szeretnék elismerni, akik szakmájukban és magánéletükben is egyaránt inspiráló életet élnek. Éppen ezért mondható, hogy az elismerés nem úgynevezett „karrierdíj” – mondta Jádi Németh Andrea, a zsűri elnöke. Az ötletet egyébként a hongkongi Am-Cham és az ottani Morgan Stanley hasonló közös programja adta – közölték az AmCham részéről. A díjra szeptember 30-ig lehet jelölteket nevezni. (Munkatársunkól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.