A kocsmákban is tilos lesz a dohányzás

Több kormánypárti képviselő aláírásával benyújtották azt a törvénymódosító javaslatot , melynek értelmében minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lehet a dohányzás.

Még rákot is okozhat a vörös hús

Óvatosan a vörös húsok fogyasztásával - ezt a tanácsot adták pénteken az e húsféléket nemzeti eledeleik közé soroló briteknek kormányuk szakértői, csökkentendő az emésztőszervi daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Arizonai álmodozók

Az évek óta sorsára hagyott szellemváros peremén új házak sorakoznak, a kellemesen hűs levegőben még érezni a friss festék szagát.

Célkeresztben

Miközben a tengerentúlon és Európában egyre több módszert alkalmaznak az 50 felettiek karrierépítésének támogatására, a munkával töltött évek számának növelésére, Magyarországon ennek a korosztálynak generációs szakadékok között is lavíroznia kell.

Santana receptje

A forró nyár nem múlik el Budapesten Carlos Santana tüzes muzsikája nélkül.

 

Hírek röviden

Nagyszülők gyesen

Adott és el is vett az új kormány a gyes, vagyis a gyermeknevelési segély terén. Miközben visszaállította a korábbi rendszert, miszerint a gyermek három- (és nem csak két-) éves koráig jár a gyes a 2010. május elsején születettek esetében is, szigorított a feltételeken.

Idén a dolgozó szülő csak akkor kaphat gyest, ha legfeljebb heti 30 órás állása van. Ugyanez vonatkozik a nagyszülőkre is, akik továbbra is igényelhetik a teljes munkaidőben dolgozó szülő helyett a gyest, amennyiben otthonról dolgoznak, vagy csak heti 30 órában. Azok, akik 2010. december 31. előtt lettek jogosultak a gyesre, március végéig kaptak haladékot a döntésre.

A nagyszülői gyest azok után a gyerekek – jelen esetben unokák – után lehet igényelni, akik nem járnak bölcsődébe vagy más nappali ellátást biztosító intézménybe. Az ikreket vagy tartósan beteg, fogyatékos gyereket nevelők esetében a gyermekgondozási segély továbbra is tíz évig jár, és nem feltétele a maximum 30 órás munkavállalás.

Potenciális tévhitek

A 40 és 70 év közötti férfiak körülbelül 35 százaléka küszködik potenciaproblémákkal – állapította meg egy nemrégiben húsz országban végzett felmérés, amiből kiderült az is, hogy a problémák 75 százaléka szervi okra, 25 százaléka pedig pszichés tényezőkre vezethető vissza.

A Reader’s Digestban közölt írás, mely az időskori szex körül kialakult tévhitekkel megy szembe, egyértelműen leszögezi: az erekciós zavarok ma már rendkívül sokféle módon és remekül kezelhetők. A sikerhez azonban – a férfi életkorától függetlenül – életmódváltásra is szükség van. A dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a kevés testmozgás, az elhízás és a magas koleszterinszint ugyanis közvetlen hatással van a teljesítőképességre.

Az átfogó kutatás során megállapították, hogy a nőknél a változókorral együtt járó hormonális változások nem törvényszerűen vezetnek a nemi vágy csökkenéséhez, azt sokaknál a saját, megváltozott testük elutasítása idézi elő. Az idősödő nőkre a reklámok sugallta idealizált testkép depresszív hatással lehet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.