Minnesota tizenkét világraszóló napja

Egyet fordítok, máris vágja, hasítja! Kettőt, és kész a saláta! – valahogy így fest szabad fordításban Billy Newcomb szövege, amellyel leveszi a lábukról az ámuló háziasszonyokat.

Sajtó és propaganda Németországban, 1933-ban

Évek óta gyűjtöm az anyagot Szálasi Ferenc politikai életrajzához. A Magyar Országos Levéltárban, a külügyi anyagokban azt próbáltam kideríteni, hogy a magyar szélsőjobboldali pártok és mozgalmak milyen kapcsolatokat ápoltak Adolf Hitler nemzeti szocialista pártjával.

Világturnén a váci múmiák

Akár világméretű turistalátványossággá is válhatnának a váci múmiák, egyelőre azonban várat magára a restaurálásuk. Pedig érdeklődés van irántuk: közülük három már Amerikában "turnézik", majd következik Nyugat-Európa, és csak azután a budapesti Magyar Természettudományi Múzeum.

Vállaljuk?

Olvasom, hogy jövőre az Egyesült Államok hatmilliárd dollárt költ majd az afgán fegyveres erők, rendőrök kiképzésére. Ez lenne a legjobb mód ennek a summának a kiadására? A magyar hadseregnek eddig négy halottja volt Afganisztánban. Túl sok. De túl sok az amerikai, a brit, a német, a spanyol és a lengyel halott is.

Veri a jobb a balt

Ujjnyomatot vettek tőlem az újfajta útlevélhez.