Válságban ér igazán sokat a pénzügyi intelligencia

Nem csak most – amikor tömegek veszítik el az állásukat – lényeges, hogy hatékonyan gazdálkodjunk pénzünkkel.

Előítéletesség ellen rációval

Együttélés a jelenben és a jövőben – a roma integráció kérdései az oktatásban címmel rendeztek nemrégiben szakmai konferenciát a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF).

Közelebb a munka világához

A kapuvár-beledi kistérségben fogyatékkal élők nappali ellátásáról gondoskodik a Sors-Társ elnevezésű kistérségi szociális szolgáltatóközpont, amelyet a napokban adtak át Kapuváron.

Robbanás előtt a képzési piac

A válság miatt a vállalatok 44 százaléka vágta meg a képzésre, oktatásra, fejlesztésre fordított költségeket, miközben ha lenne rá keret, éppen ezt a területet fejlesztenék leginkább.

Jobbak a női vállalkozók?

Az utóbbi években egyre több nő indít vállalkozást, de csak minden tizedik jár az élen tudatosságban, innovációban, a modern eszközök használatában.

 

Tizenévesek a cégvilágban

Milyen hatással van a piaci ár alakulására a kereslet és a kínálat? Milyen a jó marketing? Milyen pénzügyi ismeretekre van szükség egy vállalkozás elindításához? – többi között ezekre a kérdésekre kaphattak válaszokat azok a salgótarjáni középiskolások, akik részt vettek a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézete által szervezett oktatási programsorozatban.

A tanulók tavaly október óta heti két alkalommal járhattak a foglalkozásokra, ahol a vállalkozói léthez kapcsolódó témákat játékos feladatokon keresztül, az internet és a média használatával dolgozták fel. Az órákat a Salgótarjáni Intézet oktatói vezették; a foglalkozásokon valamennyi salgótarjáni középiskola képviseltette magát.

A középiskolásoknak lehetőségük nyílt arra, hogy helyi vállalkozások vezetőivel szakmai interjút készítsenek. A diákok egy felmérést is végeztek, amelynek keretében Salgótarján lakosságának fogyasztói, vásárlási, hitelezési szokásait dolgozták fel. A főiskola közreműködésével a feldolgozott adatokból egy tanulmány készül a város és a térség meghatározó gazdasági és társadalmi szereplői számára. – A térség gazdasági helyzetének előmozdításához, a munkahelyteremtéshez és az elvándorlás megállításához elengedhetetlen a helyi lakosság vállalkozói kedvének élénkítése, pénzügyi tudatosságának fejlesztése, ezt a szemléletmódot már középiskolás korban el kell kezdeni kialakítani – mondta Rozgonyi József, az intézet igazgatója.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.