Bujtor István nem reagál a kezelésekre

Meg nem erősített kórházi forrásokból úgy tudjuk, az intenzív osztályon fekvő veszprémi színházigazgató, Bujtor István napok óta nem reagál a kezelésekre. Időközben befejeződött a direktor testvéréről elnevezett Latinovits játékszín felújítása.

Több napja nincs hivatalos információ Bujtor István színész-producer, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója állapotáról, akit a hónap eleje óta kezelnek a veszprémi kórház intenzív osztályán. Rácz Jenő, az intézmény főigazgatója kérdésünkre válaszolva hétfőn elmondta: a jogszabályok értelmében csak abban az esetben adhatnának bármilyen tájékoztatást a veszprémi színházigazgató állapotáról, ha ahhoz a közvetlen hozzátartozói írásos engedélyt adnának. Rácz Jenő közölte: Bujtor családtagjai kifejezetten megtiltották a kórháznak, hogy a népszerű művész betegségéről, kezeléséről, gyógyulásáról bármilyen információt adjanak a nyilvánosságnak.

A kórházigazgató hozzátette: a sajtóban megjelent találgatásokat nem kívánják kommentálni, helyreigazítást is csak azoktól az orgánumoktól kérnek, amelyekben az intézmény dolgozói állítólag nevüket vállalva nyilatkoztak Bujtor kezeléséről. Rácz Jenő szerint ugyanis ilyen nem fordult elő. Így eddig csupán egyetlen hivatalos forrásból - a család által a veszprémi színházhoz eljuttatott közleményből - tudható, hogy Bujtor István szervezetében egy súlyos fertőzés miatt légzési elégtelenség és keringési összeomlás következett be, és bár sikerült stabilizálni az állapotát, életveszélyes állapotban van. Megpróbáltuk elérni a színházigazgató közvetlen hozzátartozóit, de egyikőjük sem vette fel a telefont.

A direktor kezeléséről és aktuális állapotáról szóló hírek - így például a kiváltó okként megjelölt radikális léböjtkúrájáról, az esetleges bélműtétjéről, a mesterséges kómában tartásáról és felébresztéséről szólók - csupán találgatások. Tudósítónk is csak meg nem erősített kórházi forrásból értesült arról, hogy Bujtor napok óta nem reagál a kezelésekre, állapota továbbra is válságos.

Időközben a Veszprémi Petőfi Színház készül az új évad kezdetére. Az igazgató távollétében a teátrum vezetését a gazdaságiigazgató-helyettes vette át, az évadnyitó társulati ülést augusztus 31-én tartják. Varga Róberttől, a színház sajtófőnökétől megtudtuk, a napi munkában nincs fennakadás: a műsorterv elkészült, a szerződtetések lezárultak, az első premierre - Bereményi Géza rendezésében a Régimódi történet bemutatójára - szeptember végén kerül sor.

A tervek szerint októberben adják át az intézmény frissen felújított kamaraszínházát, a Latinovits Zoltán Játékszínt. A beruházás Bujtor egyik szívügye, már az igazgatói pályázatában jelezte, a testvére emlékének is tartozik azzal, hogy a játékszín méltó legyen a Latinovits névhez. Varga Róbert szerint a színház valamennyi dolgozója egy emberként szorít azért, hogy a direktor jelen lehessen a kamaraszínház őszi avatóján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.